Lutjebroek Online https://lutjebroekonline.nl Alles over Lutjebroek en omgeving Thu, 12 Dec 2019 14:17:06 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.3.1 https://lutjebroekonline.nl/wp-content/uploads/2015/12/cropped-HS_owl-300x300-32x32.jpg Lutjebroek Online https://lutjebroekonline.nl 32 32 104459851 Fiets kwijt? Kijk op verlorenofgevonden.nl https://lutjebroekonline.nl/fiets-kwijt-kijk-op-verlorenofgevonden-nl/ https://lutjebroekonline.nl/fiets-kwijt-kijk-op-verlorenofgevonden-nl/#respond Thu, 12 Dec 2019 14:17:06 +0000 https://lutjebroekonline.nl/fiets-kwijt-kijk-op-verlorenofgevonden-nl/

12 december 2019

Fietsen bij de stations die slecht zijn of ernstig beschadigd hebben we de afgelopen maanden verwijderd. De wrakken zijn direct afgevoerd. De fietsen die nog in redelijke staat zijn, worden 3 maanden door ons bewaard.

Via ‘gevonden voorwerpen’ op deze website kunt u bekijken of uw fiets is opgeslagen. Staat uw fiets erbij? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak om de fiets op te halen tegen betaling.

Sleutels kwijt?
Bent u op zoek naar een verloren sleutel? Kom dan langs op het gemeentehuis. Verloren of gevonden sleutels worden niet geregistreerd in verlorenofgevonden.nl. U kunt persoonlijk langskomen bij de balie om te zien of uw sleutels gevonden zijn. Gevonden sleutels geeft u af bij de balie. Gevonden sleutels bewaren wij 3 maanden.

Kijk voor alle gevonden voorwerpen in de gemeente op www.verlorenofgevonden.nl.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/fiets-kwijt-kijk-op-verlorenofgevonden-nl/feed/ 0 48092
Start bouw van Waterweide: de nieuwste woonwijk van Stede Broec https://lutjebroekonline.nl/start-bouw-van-waterweide-de-nieuwste-woonwijk-van-stede-broec/ https://lutjebroekonline.nl/start-bouw-van-waterweide-de-nieuwste-woonwijk-van-stede-broec/#respond Mon, 09 Dec 2019 12:17:05 +0000 https://lutjebroekonline.nl/start-bouw-van-waterweide-de-nieuwste-woonwijk-van-stede-broec/

9 december 2019

Op 4 december heeft wethouder Bart Nootebos, samen met de eigenaren van kavel 12 in de Moestuin, de eerste fase van de nieuwe woonwijk Waterweide, een tijdcapsule ingegraven. De tijdcapsule is gevuld met tekeningen van kinderen die in de Moestuin komen wonen. Dit als startschot van deze wijk dat werd afgesloten met een knallend vuurwerk van natuurvriendelijk papier.

Na de openingshandeling werd in het Martinuscollege een gezellige bijeenkomst met alle toekomstige bewoners van de Moestuin gehouden.

Bart Nootebos gaf daar een korte toelichting op de rol van de gemeente tot nu toe en meldde dat de gemeenteraad een behoorlijke bijdrage levert aan de nog te ontwikkelen vaarverbinding tussen Waterweide en het regionale vaarwater. Daardoor kunnen de bewoners van Waterweide straks met hun bootje vanaf Waterweide naar het Markermeer of naar het natuurgebied De Weelen varen.

Wethouder Nootebos: “De gemeenteraad levert een grote bijdrage aan de bereikbaarheid van Waterweide. De nieuwe, energie neutrale wijk is wat ons betreft een zeer belangrijk project. Wij hopen dat alle nieuwe bewoners een mooie en gelukkige tijd in deze prachtige wijk tegemoet gaat.”

]]>
https://lutjebroekonline.nl/start-bouw-van-waterweide-de-nieuwste-woonwijk-van-stede-broec/feed/ 0 48090
INVITES: nieuw feestconcept voor jongeren onder 18 https://lutjebroekonline.nl/invites-nieuw-feestconcept-voor-jongeren-onder-18/ https://lutjebroekonline.nl/invites-nieuw-feestconcept-voor-jongeren-onder-18/#respond Thu, 05 Dec 2019 14:17:06 +0000 https://lutjebroekonline.nl/invites-nieuw-feestconcept-voor-jongeren-onder-18/

5 december 2019

Jongerenwerkers SED slaan handen ineen
De tiener- en jongerenwerkers van de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland organiseren samen een gratis en alcoholvrije jongerenparty onder de naam INVITES. De eerste pilot editie is op vrijdag 13 december in JC Inventas in Grootebroek.

Kim Schlee, tienerwerker van Welwonen in Enkhuizen: “We hebben met de collega’s van de SED-gemeenten  regelmatig jongerenwerkersoverleg en hier ontstond het idee om samen een feest te organiseren voor jongeren onder 18”. Als de pilot slaagt is het de bedoeling om INVITES vaker te organiseren op steeds wisselende locaties. “Als dit feestconcept levensvatbaar is gaan we de volgende party’s op een locatie in Enkhuizen en Drechterland organiseren”, aldus jongerenwerker Jillis Vermeulen van JC Inventas. De tiener- en jongerenwerkers hopen natuurlijk op een succes.

Lokale helden
De line-up bestaat uit een mix van de gevestigde DJ Sigi en de talentvolle DJ’s NoXa en Merkert. Jongerenwerker Gina Takken van MEE & de Wering in Drechterland: “We willen ook lokale talenten een podium bieden, want we vinden talentontwikkeling heel belangrijk. Dit staat centraal.” Jong lokaal talent krijgt de kans hun talent te showen, ervaring op te doen en lokale helden te worden.

Gratis entree én rode loper
INVITES is gratis toegankelijk om de drempel zo laag mogelijk te houden. Het alcoholvrije feest is voor iedereen tussen 12 en 17 jaar. In het kader van NIX18 krijgen de jongeren de mogelijkheid om naar een écht vet feest te gaan. En de organisatie gaat nog een stapje verder: zelfs de rode loper wordt voor hen uitgerold! De jongerenparty is van 20.30 tot 01.00 uur.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/invites-nieuw-feestconcept-voor-jongeren-onder-18/feed/ 0 48087
Nieuwe expositie in hal gemeentehuis https://lutjebroekonline.nl/nieuwe-expositie-in-hal-gemeentehuis/ https://lutjebroekonline.nl/nieuwe-expositie-in-hal-gemeentehuis/#respond Tue, 03 Dec 2019 14:02:05 +0000 https://lutjebroekonline.nl/nieuwe-expositie-in-hal-gemeentehuis/

3 december 2019

Vanaf vrijdag 6 december exposeert Jeanette Berkhout met haar tekeningen en schilderijen in het gemeentehuis.

14 jaar geleden is zij begonnen met Acryl schilderen. Later ontdekte ze het plezier van portretten tekenen met Pastel.

Jeanette krijgt nog steeds les en vind het leuk om samen met de groep te werken. Wethouder Lydia Groot opent de expositie op vrijdag 6 december om 13.30 uur.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/nieuwe-expositie-in-hal-gemeentehuis/feed/ 0 48086
Beplanting langs weg Broekerschans https://lutjebroekonline.nl/beplanting-langs-weg-broekerschans/ https://lutjebroekonline.nl/beplanting-langs-weg-broekerschans/#respond Tue, 03 Dec 2019 10:02:05 +0000 https://lutjebroekonline.nl/beplanting-langs-weg-broekerschans/

3 december 2019

Beplanting langs weg Broekerschans
Langs de N307 bij Broekerschans richting Broekerhaven staat sinds vrijdag 29 november nieuwe beplanting. Wethouder Bart Nootebos en inwoner Rob Kuipers hielpen mee met het planten van de heesters. De beplanting moet zorgen voor minder zicht op de weg, minder licht van auto’s en het opvangen van fijnstof.

Verkeersdrukte
Na het aanleggen van de nieuwe N307 is het drukker geworden op de weg die langs de wijk Broekerschans ligt. Volgens de bewoners veroorzaken vooral vrachtwagens veel geluidsoverlast. Wij kijken samen met de bewoners wat er mogelijk is om de situatie te verbeteren. De nieuwe beplanting is een stapje in de goede richting maar helpt niet tegen het lawaai van vrachtwagens. Daarom is de gemeente met de provincie in overleg over maatregelen om dit probleem op te lossen.

Bijzondere situatie
Omdat de weg op een dijk ligt langs het Markeermeer gelden er regels voor het beplanten van de groenstrook. Na goedkeuring van het hoogheemraadschap konden wij gelijk aan de slag met het beplanten. Een eerste stap om de situatie voor de bewoners van Broekerschans iets te verbeteren.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/beplanting-langs-weg-broekerschans/feed/ 0 48085
Hygiënedoekjes zorgen voor verstopping in het riool https://lutjebroekonline.nl/hygienedoekjes-zorgen-voor-verstopping-in-het-riool/ https://lutjebroekonline.nl/hygienedoekjes-zorgen-voor-verstopping-in-het-riool/#respond Mon, 02 Dec 2019 14:17:07 +0000 https://lutjebroekonline.nl/hygienedoekjes-zorgen-voor-verstopping-in-het-riool/

2 december 2019

Voortaan alleen nog plas, poep en papier door de wc
Hygiënedoekjes in alle soorten en maten zijn populair. Volgens de verpakking mag het merendeel na gebruik door de wc worden weggespoeld. “Nee!”, zeggen de Westfriese gemeenten en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, “die doekjes moeten bij het restafval.”

Van meubeldoekjes tot brillendoekjes
In een huishouden circuleren veel soorten vochtige doekjes. Natuurlijk zijn er de vochtige doekjes om babybilletjes schoon te maken en allerhande andere hygiënedoekjes. Maar er bestaan ook meubeldoekjes, computerdoekjes en brillendoekjes. We blijken ze na gebruik massaal door het toilet te spoelen. Net als maandverband, wegwerpslipjes en vaatdoekjes.

Afbreekbare doekjes zijn niet afbreekbaar
Op de verpakking staat dat de doekjes afbreekbaar zijn, maar dat is een proces van jaren. In de tussentijd raakt het toilet thuis verstopt en ook de riolen raken verstopt. Maar eenmaal in het riool slaan de gemalen dicht door al dat onafbreekbaar textiel en verderop in de eerste zeef van de waterzuiveringsinstallatie treden verstoppingen op. Dus aan alle burgers de oproep: spoel alleen droog toiletpapier, plas en poep door de wc.

Meer weten?
Kijk op www.nietinhetriool.nl

]]>
https://lutjebroekonline.nl/hygienedoekjes-zorgen-voor-verstopping-in-het-riool/feed/ 0 48084
Wmo adviesraad zoekt nieuw lid https://lutjebroekonline.nl/wmo-adviesraad-zoekt-nieuw-lid/ https://lutjebroekonline.nl/wmo-adviesraad-zoekt-nieuw-lid/#respond Mon, 02 Dec 2019 12:17:05 +0000 https://lutjebroekonline.nl/wmo-adviesraad-zoekt-nieuw-lid/

2 december 2019

Bent u maatschappelijk betrokken? Heeft u tijd? Wilt u meedenken, -doen en adviseren over zorg, welzijn, zorg, sport en cultuur in Stede Broec? Dan is dit uw kans. Reageer voor 15 december!

Wmo-Adviesraad Samenleving Stede Broec zoekt een nieuw lid
Bent u betrokken bij inwoners, die ondersteuning nodig hebben op het gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning, Participatiewet, Jeugdwet, cultuur, onderwijs en sport? Staat u met beide benen in de samenleving? Heeft u bovendien een brede belangstelling voor maatschappelijke ontwikkelingen en heeft u tijd? Dan nodigen wij u uit om te reageren. De gemeente Stede Broec zoekt namelijk nieuwe leden voor de adviesraad.

Een belangrijke taak voor de gemeente is om er voor te zorgen, dat inwoners mee kunnen doen in de samenleving. Deze taak is wettelijk vastgelegd. Over de invulling van deze taak denkt de adviesraad met de gemeente mee. Ook adviseert de adviesraad in Stede Broec burgemeester en wethouders, gevraagd en ongevraagd, over de uitvoering hiervan. Dit doet de adviesraad vanuit het gezichtspunt van inwoners van de gemeente.

Wat wordt er van u verwacht?
De adviesraad vergadert maximaal tien keer per jaar in de avonduren. Daarnaast is er naar behoefte overleg tussendoor of kunt u een workshop volgen. Goede communicatieve eigenschappen en het kunnen scheiden van hoofd- en bijzaken helpen om deze rol goed te vervullen.

Wilt u deel uitmaken van de adviesraad?
·U woont in de gemeente Stede Broec.
·U werkt niet bij een professionele organisatie, die actief is in het sociaal domein
van Stede Broec, Drechterland of Enkhuizen.
·U voelt zich betrokken bij de inwoners die ondersteuning nodig hebben voor zorg,
welzijn, onderwijs en bij het uitoefenen van culturele en sportactiviteiten.
·Jongeren en bewoners van Stede Broec met een migratieachtergrond en mensen
met ervaring in de verslavingszorg worden ook verzocht te reageren.
·Leden van de adviesraad ontvangen een vergoeding.
·Eventuele scholing wordt verzorgd.

Wij bieden u:
·Zinvol vrijwilligerswerk met de mogelijkheid om uw netwerk te vergroten.
·Een vergoeding.

Interesse?
Denkt u dat de Wmo-Adviesraad uw inzet goed kan gebruiken, laat dit dan voor 15 december in een brief of in een e-mail weten.  Uw e-mail aanmelding of uw vragen richt u aan wmoraad@stedebroec.nl. Uw brief aan Wmo-Adviesraad, p/a Postbus 20, 1610 AA Bovenkarspel. Kijk op https://www.stedebroec.nl/wmo-adviesraad voor meer informatie over onze adviesraad.

Vervolgprocedure
De belangstellingsgesprekken worden gevoerd door een selectiecommissie.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/wmo-adviesraad-zoekt-nieuw-lid/feed/ 0 48083
Overlast in uw buurt sneller opgelost https://lutjebroekonline.nl/overlast-in-uw-buurt-sneller-opgelost/ https://lutjebroekonline.nl/overlast-in-uw-buurt-sneller-opgelost/#respond Mon, 02 Dec 2019 10:17:04 +0000 https://lutjebroekonline.nl/overlast-in-uw-buurt-sneller-opgelost/

2 december 2019

Vanaf 25 november werken we met een nieuw systeem om meldingen van overlast sneller op te lossen. Met dit systeem kunt u op een overzichtskaart zien of er al een melding is doorgegeven. Daarbij kunt u gemakkelijk een foto meesturen en eventueel op de hoogte gehouden worden van het oplossen van uw melding. De meldingen worden bij ons sneller verwerkt en kunnen daarom sneller opgepakt worden.

Melding doorgeven
U kunt nog steeds via www.stedebroec.nl/melden uw melding doorgeven. U ziet dan ook gelijk de kaart om te zien of er al een melding is gedaan. U kunt het formulier gelijk invullen. Dit kan ook met uw mobiel. Werkt u liever met een app, dan kunt u ook de Fixi app voor meldingen downloaden in Appstore of Google Playstore.

Op de hoogte blijven
U kunt uw melding dus altijd maken via de website, de Fixi app of telefonisch. U kunt dit ook anoniem doen. Wilt u op de hoogte te blijven van de voortgang, dan is het belangrijk dat u bij het doorgeven van de melding in ieder geval uw e-mailadres achterlaat. Deze gegevens gebruiken wij uiteraard alleen voor de statusterugkoppeling aan u.

Telefonisch meldingen doorgeven
Geeft u uw melding van overlast liever telefonisch door? Dat kan, dan voert onze telefoniste uw melding samen met u in op de website. Ook hier kunt u ervoor kiezen of u per e-mail of telefonisch op de hoogte gehouden wilt worden van de status van uw melding.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/overlast-in-uw-buurt-sneller-opgelost/feed/ 0 48082
Bomen geplant langs Raadhuislaan https://lutjebroekonline.nl/bomen-geplant-langs-raadhuislaan/ https://lutjebroekonline.nl/bomen-geplant-langs-raadhuislaan/#respond Tue, 26 Nov 2019 14:17:06 +0000 https://lutjebroekonline.nl/bomen-geplant-langs-raadhuislaan/

26 november 2019

Vorige week zijn er weer bomen geplant langs de vernieuwde Raadhuislaan. Er staan verdeeld over beide kanten 114 nieuwe lindenbomen.

Vorig voorjaar werden de bomen langs de Raadhuislaan gekapt. Dat was nodig om de nieuwe weg aan te leggen.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/bomen-geplant-langs-raadhuislaan/feed/ 0 48080
Postkantoor en Carillon oranje voor Orange The World https://lutjebroekonline.nl/postkantoor-en-carillon-oranje-voor-orange-the-world/ https://lutjebroekonline.nl/postkantoor-en-carillon-oranje-voor-orange-the-world/#respond Tue, 26 Nov 2019 12:17:06 +0000 https://lutjebroekonline.nl/postkantoor-en-carillon-oranje-voor-orange-the-world/

26 november 2019

De gemeente Stede Broec zegt NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World.

Het Postkantoor en het Carillon op het Streekplein in Bovenkarspel kleuren sinds maandag 25 november zestien dagen lang oranje. Wethouder Lydia Groot heeft het oranje licht ontstoken bij Het Postkantoor in Bovenkarspel. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Lees meer over Orange the World op https://www.stedebroec.nl/orange-world-stede-broec

]]>
https://lutjebroekonline.nl/postkantoor-en-carillon-oranje-voor-orange-the-world/feed/ 0 48079