Lutjebroek Online https://lutjebroekonline.nl Alles over Lutjebroek en omgeving Thu, 17 Sep 2020 10:20:04 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 https://lutjebroekonline.nl/wp-content/uploads/2015/12/cropped-HS_owl-300x300-32x32.jpg Lutjebroek Online https://lutjebroekonline.nl 32 32 104459851 Ben jij benieuwd naar een sport? https://lutjebroekonline.nl/ben-jij-benieuwd-naar-een-sport/ https://lutjebroekonline.nl/ben-jij-benieuwd-naar-een-sport/#respond Thu, 17 Sep 2020 10:20:04 +0000 https://lutjebroekonline.nl/ben-jij-benieuwd-naar-een-sport/

17 september 2020

Ervaar het zelf met JouwSportPas (JSP)
Houd je van sporten en/of wil je eens wat nieuws proberen? Doe dan mee met JouwSportPas (JSP) en maak kennis met een (nieuwe) sport! Door middel van de JSP hoeven kinderen niet direct lid te worden van een club, maar maken op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met (een) sport.

Groot aanbod
Team Sportservice heeft alle sportaanbieders en verenigingen uit jouw gemeente gevraagd om leuke kennismakingslessen voor hun sport te organiseren. Er is dus een groot aanbod waaruit je kunt kiezen.

Hoe werkt het?
Je kunt uit veel sportactiviteiten kiezen en mag zelf weten aan hoeveel activiteiten je mee wilt doen. De kosten voor deelname zijn in de meeste gevallen €6 voor 4 kennismakingslessen bij één vereniging. Misschien is het leuk om iets te doen wat je al kent, maar nog nooit hebt gedaan. Je kunt het alleen doen of samen met je vriendjes en vriendinnetjes. Lekker samen sporten! De lessen worden gegeven tussen de herfst- en kerstvakantie.

Aanmelden
Wil jij ook ontdekken wat je leuk vindt om te doen? Kijk dan snel op de folder of de website www.teamsportservice.nl/westfriesland voor al het aanbod. Het aanbod kun je vinden onder de button ‘JouwSportPas’. Inschrijven kan vanaf 31 augustus t/m 25 september, maar let op VOL = VOL.

Meer info?
Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met Team Sportservice, tel: 0229 28 77 00 of mail naar westfriesland@teamsportservice.nl.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/ben-jij-benieuwd-naar-een-sport/feed/ 0 48437
Welzijn Stede Broec is op zoek naar een nieuwe naam https://lutjebroekonline.nl/welzijn-stede-broec-is-op-zoek-naar-een-nieuwe-naam/ https://lutjebroekonline.nl/welzijn-stede-broec-is-op-zoek-naar-een-nieuwe-naam/#respond Tue, 15 Sep 2020 10:10:03 +0000 https://lutjebroekonline.nl/welzijn-stede-broec-is-op-zoek-naar-een-nieuwe-naam/

15 september 2020

Welzijn Stede Broec is al ruim tien jaar een vertrouwde naam in de gemeente Stede Broec. Inwoners kunnen er onder andere terecht voor jeugdhulp en WMO-ondersteuning. Later dit jaar zal Welzijn Stede Broec nog nauwer gaan samenwerken met de gemeente Stede Broec. Samen met inwoners van de gemeente gaat Welzijn Stede Broec op zoek naar een nieuwe naam.

Karen Houwen is directeur van Welzijn Stede Broec en legt uit wat de reden voor de naamsverandering is: “We zijn deze naam ontgroeid. Wij hebben een breder aanbod dan de meeste welzijnsorganisaties, vooral op zorggebied. Nu de samenwerking met de gemeente wordt uitgebreid, dekt de naam ‘Welzijn’ de lading niet meer. We doen veel meer dan dat.” Uiteraard blijven de namen ‘’t Stadsplein’ en ‘Jongerencentrum Inventas’ bestaan.’’

Nieuw informatiepunt jeugd en WMO in Stede Broec
In Stede Broec komt een vernieuwd ‘Informatiepunt jeugd en WMO’ waar inwoners met hun vragen terecht kunnen. Bij hulp- en ondersteuningsvragen wordt het wijkteam ingeschakeld. De medewerkers van het wijkteam onderzoeken de vragen en beoordelen welke hulp, zorg of ondersteuning de beste oplossing kan brengen voor de inwoner. Zij gaan samen met de inwoner vervolgens aan de slag. Medewerkers van de gemeente en Welzijn Stede Broec werken samen in het wijkteam.

Stemmen op de nieuwe naam; doe mee!
Inwoners van de gemeente worden opgeroepen mee te stemmen over de nieuwe naam van Welzijn Stede Broec. Er zijn twee nieuwe namen bedacht, waaruit zij kunnen kiezen. Via de website van Welzijn Stede Broec kunt u stemmen op ‘Ons Stede Broec; met aandacht sterker’ of op ‘Wijzer Stede Broec; samen beter, samen sterker’.

Welke naam past volgens u het beste bij de organisatie? Breng uw stem uit via www.welzijnstedebroec.nl/stem. Stemmen kan tot 28 september 2020.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/welzijn-stede-broec-is-op-zoek-naar-een-nieuwe-naam/feed/ 0 48428
Gemeente Stede Broec haalt werk naar de regio https://lutjebroekonline.nl/gemeente-stede-broec-haalt-werk-naar-de-regio/ https://lutjebroekonline.nl/gemeente-stede-broec-haalt-werk-naar-de-regio/#respond Mon, 14 Sep 2020 16:30:04 +0000 https://lutjebroekonline.nl/gemeente-stede-broec-haalt-werk-naar-de-regio/

14 september 2020

WerkSaam Westfriesland uit Hoorn, Pro bedrijven uit Schagen en WNK Personeelsdiensten uit Alkmaar gaan samenwerken met Confed Systems uit Amersfoort. Dit doen zij in het kader van het project DoorStroom+KrachtStroom. Doel van dit project is het creëren van werkgelegenheid in de regio voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naar verwachting vindt de start van het project nog dit jaar plaats.

Ontwikkelen en doorstromen

Confed trapt het project af door zelf elektrotechnische assemblagewerkzaamheden te verplaatsen naar Noord-Holland Noord. Hierdoor krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans op een baan. Zij worden gecoacht om zich verder te ontwikkelen en kunnen daarna doorstromen naar bedrijven waar nu een structureel tekort aan gekwalificeerd personeel is.

Welke doelgroepen komen in aanmerking?

Andere doelgroepen die in aanmerking komen voor een betaalde baan bij Confed zijn onder meer mensen uit de bijstand, statushouders en mensen met een indicatie banenafspraak (LKS). Ook niet-uitkeringsgerechtigden die hulp nodig hebben bij het vinden van werk zijn welkom bij Confed.

Werkinnovatie Prijs

Het DoorStroom+KrachtStroom-project is ingestuurd voor de Werkinnovatie Prijs, een initiatief van Start Foundation en Cedris. Het Ontwikkelingsbedrijf NHN en RPAnhn (regionaal platform arbeidsmarktbeleid) ondersteunen de initiatiefnemers in de uitwerking van de plannen.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/gemeente-stede-broec-haalt-werk-naar-de-regio/feed/ 0 48427
Steun Molen Ceres met uw stem https://lutjebroekonline.nl/steun-molen-ceres-met-uw-stem/ https://lutjebroekonline.nl/steun-molen-ceres-met-uw-stem/#respond Mon, 14 Sep 2020 14:20:03 +0000 https://lutjebroekonline.nl/steun-molen-ceres-met-uw-stem/

14 september 2020

Molen Ceres is in de race voor de Molenprijs 2020. Deze prijs wordt georganiseerd door de BankGiro Loterij en levert de winnende molen € 75.000,- op.

Herstel van de molen
Op oudjaaravond vorig jaar is molen Ceres door brand verwoest. Door het houden van verschillende acties wordt geld ingezameld voor restauratie. Het herstel van de molen kost veel geld en het winnen van deze prijs kan een belangrijke bijdrage aan de restauratie. Met de hoofdprijs van € 75.000,- kan het wiekenkruis worden hersteld.

Burgemeester Wortelboer bracht vorige week de eerste stem uit. Hij hoopt dat er nog veel stemmen zullen volgen: “Door samen de schouders er onder te zetten en deze actie te steunen, kunnen we zorgen dat de Ceres weer kan draaien.”

Stem uitbrengen
U kunt uw stem uitbrengen als u 18 jaar en ouder bent en een geldig e-mailadres heeft. Ga naar https://www.molens.nl/ceresbovenkarspel/#stembusFormWrapper. Vergeet niet de mail die u ontvangt te bevestigen!

Voor meer informatie zie: https://www.molens.nl/molenprijs-2020.   
 

]]>
https://lutjebroekonline.nl/steun-molen-ceres-met-uw-stem/feed/ 0 48426
Wijk GGD-er Stede Broec in september van start https://lutjebroekonline.nl/wijk-ggd-er-stede-broec-in-september-van-start/ https://lutjebroekonline.nl/wijk-ggd-er-stede-broec-in-september-van-start/#respond Fri, 11 Sep 2020 14:10:03 +0000 https://lutjebroekonline.nl/wijk-ggd-er-stede-broec-in-september-van-start/

11 september 2020

De gemeente Stede Broec krijgt als eerste gemeente in West-Friesland een eigen wijk GGD-er. Onder de vlag van Stichting Welzijn Stede Broec signaleert deze vaste aanspreekpersoon zorgen rondom mensen met verward gedrag en meldt dit. De wijk GGD-er start in september.

Verbinder in krachtenveld

Gemeenten hebben de opgave om een goed werkende aanpak te realiseren voor mensen met verward gedrag. Een wijk-GGD’er blijkt een uitstekende verbinder in dit krachtenveld. Hij of zij gaat namelijk zo snel mogelijk op de persoon met verward gedrag af om escalaties en onrust te voorkomen.

Korte lijnen en dicht bij de inwoner

De wijk-GGD’er helpt inwoners met verward gedrag de regie over hun leven weer op te pakken. Samen met de inwoner en andere instanties wordt bepaald welke aanpak en zorg nodig is. Wethouder Lydia Groot: “Ik ben blij met de inzet van de wijk-GGD’er in Stede Broec. De wijk-GGD’er staat dicht bij onze inwoners en zorgt als verbindende schakel samen met andere instanties dat zo snel mogelijk de juiste hulp geboden wordt aan mensen met verward gedrag.”  

Zorgen doorgeven?

Maakt u zich zorgen over een inwoner of iemand die u kent? Neem dan contact op met Welzijn Stede Broec via telefoonnummer 0228-511528.

Pilot

De inzet van de wijk GGD’er is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Stede Broec en Stichting Welzijn Stede Broec. Het betreft een pilot vanaf september voor in principe een half jaar. Daarna wordt aan de hand van de resultaten besloten of er een vervolg komt.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/wijk-ggd-er-stede-broec-in-september-van-start/feed/ 0 48425
Denk mee over de invulling van het Hoornse stadsstrand https://lutjebroekonline.nl/denk-mee-over-de-invulling-van-het-hoornse-stadsstrand/ https://lutjebroekonline.nl/denk-mee-over-de-invulling-van-het-hoornse-stadsstrand/#respond Thu, 10 Sep 2020 12:10:03 +0000 https://lutjebroekonline.nl/denk-mee-over-de-invulling-van-het-hoornse-stadsstrand/

10 september 2020

Hoe moet het grote stadsstrand in Hoorn ingevuld worden op het gebied van sport, spel en horeca? De gemeente Hoorn vraagt hierbij niet alleen inspiratie van inwoners uit haar uit eigen gemeente, maar ook van inwoners uit de gemeente Stede Broec. Tot en met 30 september kunt u deze delen op www.vooreenmooiestad.nl/stadsstrand.

Sporten, spelen en zonnen
Het duurt nog even voordat we onze voeten in het zand kunnen zetten, maar het stadsstrand van Hoorn krijgt steeds meer vorm. Zo wordt de dijk vanaf schouwburg Het Park versterkt middels een oeverdijk. Dit is een nieuwe, zandige dijk die voor de bestaande dijk aan de waterzijde wordt aangelegd. Op de oeverdijk creëert de gemeente Hoorn een groot stadsstrand waar inwoners kunnen wandelen, fietsen, zonnen, sporten, spelen en een kop koffie kunnen drinken bij het strandpaviljoen.

Grootste stadsstrand van Nederland
Het stadsstrand wordt ongeveer 130 meter breed en een kilometer lang en bevindt zich tussen schouwburg Het Park en de Galgenbocht bij de wijk Grote Waal. Naar verwachting is in 2023 het grootste stadsstrand van Nederland klaar voor gebruik. Meer informatie vind je op www.hoorn.nl/stadsstrand.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/denk-mee-over-de-invulling-van-het-hoornse-stadsstrand/feed/ 0 48424
Steun de Ceres-molen met uw stem https://lutjebroekonline.nl/steun-de-ceres-molen-met-uw-stem/ https://lutjebroekonline.nl/steun-de-ceres-molen-met-uw-stem/#respond Thu, 10 Sep 2020 06:00:04 +0000 https://lutjebroekonline.nl/steun-de-ceres-molen-met-uw-stem/

9 september 2020

De Ceres-molen is in de race voor de Molenprijs 2020. Deze prijs wordt georganiseerd door de BankGiro Loterij en levert de winnende molen € 75.000,- op. U kunt tot 1 oktober 12.00 uur uw stem uitbrengen via https://bit.ly/35kTlKc

Op oudjaaravond vorig jaar is molen Ceres door brand verwoest. Via verschillende acties wordt geld ingezameld voor de restauratie. Het herstel van de molen kost veel geld en deze prijs kan een belangrijke bijdrage leveren aan de restauratie. Met de hoofdprijs van € 75.000,- kan het wiekenkruis worden hersteld.

Burgemeester Wortelboer bracht vandaag de eerste stem uit. Hij hoopt dat er nog veel stemmen zullen volgen: “Door samen de schouders eronder te zetten en deze actie te steunen, kunnen we zorgen dat de Ceres weer kan draaien.”

Stem uitbrengen

U kunt uw stem uitbrengen als u 18 jaar en ouder bent en een geldig e-mailadres heeft. Om te stemmen klikt op u op de volgende link: https://bit.ly/35kTlKc. Vergeet niet de mail die u ontvangt te bevestigen! Voor meer informatie zie: https://www.molens.nl/molenprijs-2020/.   

]]>
https://lutjebroekonline.nl/steun-de-ceres-molen-met-uw-stem/feed/ 0 48423
Survivalkampioenen Jelmer en Gwen gehuldigd https://lutjebroekonline.nl/survivalkampioenen-jelmer-en-gwen-gehuldigd/ https://lutjebroekonline.nl/survivalkampioenen-jelmer-en-gwen-gehuldigd/#respond Wed, 09 Sep 2020 16:10:03 +0000 https://lutjebroekonline.nl/survivalkampioenen-jelmer-en-gwen-gehuldigd/

9 september 2020

Dat Jelmer Oudenaller en Gwen Hoekstra toppers zijn in hun sport, moge duidelijk zijn. Afgelopen zomer sloten zij de landelijke competitie van de Survivalrun Bond Nederland af als beste in hun leeftijdscategorie. En dat moet gevierd worden! Uit handen van wethouders Dirk te Grotenhuis en Nico Slagter kregen zij een mooie bos bloemen en een VVV-bon.  

40 hindernissen over 9 kilometer

De 16-jarige Jelmer uit Venhuizen en de 11-jarige Gwen uit Lutjebroek zijn allebei lid van de Streker Survivalrun Vereniging in Grootebroek. Jelmer, die meedoet bij de Jongens A en afstanden van rond de 9 kilometer en daarbij gemiddeld 40 hindernissen aflegt, plaatste zich bovendien voor het EK in Italië. Door corona ging het EK, net als het NK, helaas niet door. De twee talenten bereiden zich nu voor op het nieuwe seizoen, dat waarschijnlijk in oktober van start gaat.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/survivalkampioenen-jelmer-en-gwen-gehuldigd/feed/ 0 48422
Burgemeester Wortelboer opent tentoonstelling 75 jaar bevrijding https://lutjebroekonline.nl/burgemeester-wortelboer-opent-tentoonstelling-75-jaar-bevrijding/ https://lutjebroekonline.nl/burgemeester-wortelboer-opent-tentoonstelling-75-jaar-bevrijding/#respond Tue, 08 Sep 2020 08:00:05 +0000 https://lutjebroekonline.nl/burgemeester-wortelboer-opent-tentoonstelling-75-jaar-bevrijding/

7 september 2020

Tot en met 13 september organiseert historische vereniging Oud Stede Broec de foto-expositie over 75 jaar bevrijding. De eerder geplande expositie in mei kon, vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. Maar met de huidige versoepelingen en door het nemen van de noodzakelijke maatregelen wordt de expositie alsnog georganiseerd. U kunt de tentoonstelling op 3 locaties zien: in de bibliotheek van Stede Broec, de hal van winkelcentrum het Streekhof en in de RK-kerk te Grootebroek.

Opening
Burgemeester Ronald Wortelboer opende de tentoonstelling op donderdag 3 september de expositie in de bibliotheek van Stede Broec. Hier is een opstelling van 29 grote panelen met foto’s en teksten te zien. De panelen vertellen het verhaal over de gebeurtenissen kort voor, tijdens en na de oorlogsjaren in de regio en in Stede Broec. Deze panelen staan in het weekend van zaterdag 12 september (Open Monumentendag) en zondag 13 september in de R.K. kerk te Grootebroek.

200 foto’s
Daarnaast is er van 5 t/m 11 september ook een grote foto-expositie met ruim 200 foto’s uit het oorlogsverleden van Stede Broec in winkelcentrum  het Streekhof te bezichtigen. Tijdens de expositie in het Streekhof zijn vertegenwoordigers van Oud Stede Broec aanwezig om informatie te geven.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/burgemeester-wortelboer-opent-tentoonstelling-75-jaar-bevrijding/feed/ 0 48421
Beweegspeurtochten van Team Sportservice West-Friesland https://lutjebroekonline.nl/beweegspeurtochten-van-team-sportservice-west-friesland/ https://lutjebroekonline.nl/beweegspeurtochten-van-team-sportservice-west-friesland/#respond Tue, 08 Sep 2020 06:00:05 +0000 https://lutjebroekonline.nl/beweegspeurtochten-van-team-sportservice-west-friesland/

7 september 2020

Van 18 t/m 27 september vindt de Nationale Sportweek plaats, met als thema ‘Sport doet iets met je’. Deze jaarlijks gehouden week heeft als doel iedereen te stimuleren om te sporten. Tijdens deze week organiseert Team Sportservice een beweegspeurtocht voor alle leeftijden.

De speurtocht wordt gelopen in groepjes van minimaal 2 en maximaal 6 personen, die je zelf samenstelt. Iedereen kan meedoen. Onderweg worden sporten en spellen gedaan, waarbij op sommige plekken lokale sportverenigingen helpen.

Meer informatie
De exacte startlocaties, data en tijden staan op onze website jouw.teamsportservice.nl/westfriesland of ga direct naar https://westfriesland.inschrijventeamsportservice.nl.

]]>
https://lutjebroekonline.nl/beweegspeurtochten-van-team-sportservice-west-friesland/feed/ 0 48420